Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ: "Το ψυγείο" του Άμπελ Θαμόρα στο Θέατρο 104 στο Γκάζι

Το έργο του Άμπελ Θαμόρα στο Θέατρο 104 στο Γκάζι, τον Οκτώβρη του 2017.

Το έργο του Άμπελ Θαμόρα, "Το Ψυγείο", θα παρουσιαστεί στο Θέατρο 104 στο Γκάζι, τον Οκτώβρη του 2017 σε σκηνοθεσία της Ράνιας Νικολούλη με τους Μάνθο Καλαντζή και Γιώργο Βούλγαρη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Ισπανός συγγραφέας παρουσιάζει το σκληρό κοινωνικό πρόσωπο της σύγχρονης Ευρώπης: ανεργία, μοναξιά, μετανάστευση, έλλειψη επικοινωνίας, η δυσκολία της καθημερινότητας, τα talent shows, τα ανεκπλήρωτα όνειρα που απομονώνουν και κάνουν τους ανθρώπους να μοιάζουν με θηρία.

Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής: Το κρεοπωλείο στο οποίο εργάζονται ο Χουάν και ο Σέλιο γίνεται στόχος ληστών ένα βράδυ Σαββάτου. Έπειτα από διαμάχη με τους ληστές καταλήγουν οι δυό τους κλειδωμένοι στο ψυγείο. Σε θερμοκρασία κοντά στο μηδέν και με το χρόνο να κυλάει αντίστροφα, τα σώματά τους υπόκεινται σε μια θανατηφόρα δοκιμασία. Μια δοκιμασία που διαταράσσει τη μεταξύ τους σχέση αλλά και την ίδια τους την ύπαρξη.
Υπάρχει άραγε διέξοδος διαφυγής;
Ήρθε η στιγμή για να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους. Η απειλή του θανάτου ενισχύει την ανάγκη για μια ύστατη εξομολόγηση. Η ζωή τους ξεδιπλώνεται μπροστά τους και εκείνοι προσπαθούν να την κατανοήσουν, να την αιτιολογήσουν, να την εκφράσουν. Να μιλήσουν για όσα δεν βρήκαν ποτέ το θάρρος να πουν, να ξεγυμνωθούν, να αγκαλιαστούν, να αποδεχτούν, να γίνουν αυτό για το οποίο προορίστηκαν, άνθρωποι.

Συντελεστές 
Συγγραφέας: Άμπελ Θαμόρα
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ- Δημήτρης Ψαρράς Σκηνοθεσία: Ράνια Νικολούλη
Παίζουν οι: Μάνθος Καλαντζής και Γιώργος Βούλγαρης
 
Πηγή: tospirto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.