Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

"Η Βασίλισσα της Ισπανίας" με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ από την Πέμπτη 1 Ιουνίου στις κινηματογραφικές αίθουσες!!!


Από την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017, θα αρχίσει να προβάλλεται στην Ελλάδα, σε διανομή της εταιρείας Tanweer, η κοινωνική ταινία «Η Βασίλισσα της Ισπανίας – La Reina de Espana», με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ. 
Στο φιλμ που προβλήθηκε στο περασμένο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου εκτός της 43χρονης Πενέλοπε Κρουζ (γνωστής και αγαπητής στο ελληνικό κοινό και από τον ρόλο της Πελαγίας στο «Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» του Τζον Μάντεν με τον Νίκολας Κέιτζ που είχε γυριστεί το καλοκαίρι του 2000 στην Κεφαλονιά), παίζουν και οι Κάρι Έλγουες, Μάντι Πατίνκιν, Τζ. Ει. Μπαγιόνα, Άνα Μπελέν, Τσίνο Νταρίν, Κλάιβ Ρεβίλ και Σαντιάγκο Σεγκούρα.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του 62χρονου Ισπανού δημιουργού Φερνάντο Τρουέμπα.
Παραγωγή: Μερσέντες Γκαμέρο, Μικέλ Λεχάρθα, Πενέλοπε Κρουζ
Φωτογραφία: Χοσέ Λουίς Αλκάϊνε
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χουάν Πέδρο ντε Γκασπάρ
Μοντάζ: Μάρτα Βελάσκο
Κοστούμια: Λάλα Χουέτε
Μουσική: Ζμπίγνιου Πράισνερ

Διάρκεια: 128 λεπτά.

ΣΥΝΟΨΗ

Στην ταινία «Η Βασίλισσα της Ισπανίας» η Πενέλοπε Κρουζ πρωταγωνιστεί ως η διάσημη ηθοποιός του σινεμά Μακαρένα Γρανάδα που αποδρά από τη λάμψη και το γκλάμουρ του Χόλυγουντ την δεκαετία του ’50, και επιστρέφει στις ρίζες της, στην Ισπανία, για να πρωταγωνιστήσει σε μια επική χολιγουντιανή ταινία ως η Βασίλισσα Ισαβέλλα Ι της Καστίλλης.
Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του βραβευμένου με Όσκαρ, Φερνάντο Τρουέμπα (Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το «Belle Époque», το 1994), ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε την βραβευμένη με Όσκαρ β’ γυναικείου, Πενέλοπε Κρουζ («Vicky Christina Barcelona», «Nine», «Volver»).
Η ταινία αποτελεί σίκουελ της ταινίας «La Nina de tus Ojos» (The Girl of Your Dreams) που είχε κερδίσει το 1998, 12 Βραβεία Γκόγια. Πρόκειται για την 3η συνεργασία ανάμεσα στον Τρουέμπα και την Κρουζ, μετά τα «Belle Epoque» και «The Girl Of Your Dreams».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.