Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: 3ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας

Μια αναγνωστική πρόκληση για όσους αγαπούν
να διαβάζουν αστυνομικά μυθιστορήματα

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού στους δύο προηγούμενους Μαραθώνιους Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στους οποίους έλαβαν μέρος περίπου 2.500 αναγνώστες, ο 3ος Μαραθώνιος για το 2017 έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες. Απευθύνεται στους φανατικούς αναγνώστες της αστυνομικής λογοτεχνίας που αγαπούν τους συγγραφείς των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, είναι όμως διατεθειμένοι να ανακαλύψουν και τις νέες αφίξεις στον κατάλογό μας.

Το πρώτο βήμα του Μαραθωνίου και υποχρεωτικό είναι η ανάγνωση έξι τίτλων που δεν θα απογοητεύσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Η βασική αυτή λίστα παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία με πολλά και διαφορετικά είδη αστυνομικής λογοτεχνίας (από κλασικό αστυνομικό έως ψυχολογικά θρίλερ) από πολλές διαφορετικές σχολές (Νορβηγία, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Βρετανία, Αργεντινή). Αυτά τα έξι βιβλία θα πρέπει να διαβαστούν από όλους τους συμμετέχοντες χωρίς εξαίρεση, αλλά επειδή η δίψα για καλή αστυνομική λογοτεχνία δεν σβήνει τόσο εύκολα, υπάρχει μία ακόμα λίστα από την οποία μπορούν να επιλεγούν συμπληρωματικά και άλλα βιβλία. Για κάθε έναν επιπλέον τίτλο που διαβάζουν οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό κερδίζουν μια επιπλέον συμμετοχή στην τελική κλήρωση που θα αναδείξει τους μεγάλους τυχερούς. Αυτό είναι το δεύτερο και προαιρετικό βήμα του Μαραθωνίου.

Ο Μαραθώνιος θα διαρκέσει από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2017. Όσοι τον ολοκληρώσουν με επιτυχία, θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν την αστυνομική τους βιβλιοθήκη με τα βιβλία μιας ολόκληρης χρονιάς και να διεκδικήσουν πολλά άλλα πλούσια δώρα μέσω κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους έξι κύριους και τους δεκατρείς συμπληρωματικούς τίτλους του διαγωνισμού:

Η υποχρεωτική / βασική λίστα ανάγνωσης
1. Τελευταία έξοδος του Federico Axat (κυκλοφορεί στις 11 Μαΐου): Ένα ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ που θα παίξει με το μυαλό σας.

2. Ο Τόπος των Μυστικών της Tana French: Ένα ευφυές, εθιστικό και απολύτως υπνωτιστικό ανάγνωσμα από την πιο ενδιαφέρουσα συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας.

3. Η δίψα του Jo Nesbo: Η νέα ενδέκατη περιπέτεια του δημοφιλούς ντετέκτιβ Χάρι Χόλε.

4. Πέπλο σιωπής του Stuart Neville: Η τέταρτη περιπέτεια του επιθεωρητή Τζακ Λένον από τον βασιλιά του ιρλανδικού νουάρ.

5. Τιμωρός του Tony Parsons: Η δεύτερη περιπέτεια του επιθεωρητή Μαξ Γουλφ. Μια υπόθεση για τα σκοτεινά, διεστραμμένα μυστικά των ευτυχισμένων οικογενειών.

6. Ούτε λέξη του Eric Rickstad: Ατμοσφαιρικό επαρχιακό νουάρ με ολοζώντανους ήρωες. Μια ιστορία που δεν θα αφήσετε από τα χέρια σας.

Η προαιρετική / συμπληρωματική λίστα ανάγνωσης
1. Η σκοτεινή καρδιά της Βαρκελώνης της Alicia Giménez Bartlett: Μια αγωνιώδη περιήγηση στον σκοτεινό κόσμο των ανέργων, των αστέγων και των χωρίς χαρτιά μεταναστών με τη διασημότερη επιθεωρήτρια της Ισπανίας Πέτρα Ντελικάδο.
2. Η συμμορία των εραστών του Massimo Carlotto: Ένα θανάσιμο παιχνίδι ανάμεσα στον Αλιγάτορα και τον Τζόρτζιο Πελεγκρίνι, τον διάσημο παράνομο ντετέκτιβ και το πολυμήχανο εγκληματικό μυαλό αντίστοιχα των μεγαλύτερων επιτυχιών του σπουδαίου ιταλού συγγραφέα.
3. Ο ξένος του Harlan Coben: Ένα δυνατό θρίλερ συνωμοσίας, μυστικών και εκβιασμού, γεμάτο ανατροπές.
4. Μουσικές καρέκλες του Arne Dahl (Σεπτέμβριος 2017): Mια νέα περιπέτεια της ομάδας Opcop, ένα εξαιρετικό κοινωνικοπολιτικό μυθιστόρημα με φόντο τη σύγχρονη Ευρώπη και τις παθογένειές της.
5. Δυτικά της ελευθερίας του Thomas Engstrom: Ένα κατασκοπικό θρίλερ υψηλών προδιαγραφών με φόντο το σύγχρονο Βερολίνο.
6. Στοκχόλμη του Jens Lapidus: Μια συναρπαστική αστυνομική ιστορία με πρωταγωνιστές ανθρώπους που προσπαθούν να σβήσουν τον παλιό τους εαυτό.
7. Κυνηγητό θανάτου των James Patterson και Michael Ledwidge (Σεπτέμβριος 2017): Ένα μλοκμπάστερ αστυνομικό μυθιστόρημα με γρήγορους διαλόγους και καταιγιστική πλοκή.
8. Μια για πάντα του Andreas Pflüger: Ένα έντονο θρίλερ με μια αναπάντεχη ηρωίδα, γρήγορο ρυθμό και κινηματογραφικές σκηνές που θα σας αφήσει ξάγρυπνους.
9. Ακόμα και τα άγρια σκυλιά του Ian Rankin: Ο κορυφαίος σκοτσέζος συγγραφέας επαναφέρει τους σπουδαιότερους ήρωές του σε μια ιστορία που διερευνά τις πιο σκοτεινές γωνιές των ενστίκτων και των επιθυμιών μας.
10. Ο καλός λύκος του Alexander Soderberg (Σεπτέμβριος 2017): Το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας με πρωταγωνίστρια τη Σοφί Μπρίνκμαν, μια νοσηλεύτρια, η οποία μπλέκεται στα πλοκάμια της Μαφίας.
11. Εντιμότατα λαμόγια του Θάνου Δραγούμη (κυκλοφορεί στις 8 Ιουνίου): Αστυνομική ιστορία; Πολιτικό θρίλερ ή ένα νουάρ με ξέφρενη δράση στους διαδρόμους της εξουσίας;
12. Η συχνότητα του θανάτου της Χίλντας Παπαδημητρίου: Ο αστυνόμος Χάρης Νικολόπουλος στην Τρίτη του περιπέτεια θα αναζωπυρώσει παλιές έχθρες, θα διευρύνει τις μουσικές του γνώσεις και θα δει τη ζωή του να παίρνει μια τελείως ανεξέλεγκτη τροπή.
13. Ίντριγκα στο Ιόνιο του Τζίμμυ Κορίνη: Μια αστυνομική ιστορία με γρήγορη δράση και σύνθετη πλοκή από έναν θρύλο του αστυνομικού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού, τον τρόπο συμμετοχής αλλά και τα πλούσια δώρα που περιμένουν τους νικητές θα βρείτε στο www.metaixmio.gr/lesxi_noir.

Πηγή: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.