Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Αργεντίνικο tango με τη Natalia Petsalis & τους Dupla στο Πόλις | Σάββατο 18 Μαρτίου (21:30)

Βραδιά αργεντίνικου tango

με τη Natalia Soledad Petsalis

και τους Dupla στο Πόλις!

H Αργεντίνα τραγουδίστρια Natalia Soledad Petsalis συναντά στη σκηνή του Πόλις τους επίσης διακεκριμένους Αργεντινούς μουσικούς Roman Gomez και Herman Mayr (Dupla) το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 21:30. Οι τρεις ταλαντούχοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα αυθεντικό live, όπου η μουσική και ο χορός συνυπάρχουν αρμονικά μέσα από το περίφημο μουσικό σχήμα του Tango: δύο κιθάρες και φωνή.

Η χαρακτηριστική και αισθησιακή φωνή της Petsalis αποδίδει με πάθος τα παραδοσιακά αργεντίνικα tangos και milongas σε μια βραδιά όπου ο κόσμος μπορεί να χορέψει υπό τους ήχους live μουσικής. Οι κιθάρες των Roman Gomez και Herman Mayr αναδεικνύουν το σαγηνευτικό ρυθμό και τη βαρύτητα του tango ζωντανεύοντας στη σκηνή του Πόλις μια διαδρομή στο χρόνο από τον Carlos Gardel μέχρι την εποχή του Nuevo Tango. Ένα ταξίδι στην καρδιά του Μπουένος Άιρες και στις ρίζες του μουσικού και χορευτικού αυτού είδους που θα σας μείνει αξέχαστο!
Λίγα λόγια για τη Natalia Soledad Petsalis
H Natalia Soledad Petsalis Gastal γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1988, στο Buenos Aires της Αργεντινής. Φέρει κάποιες Ελληνικές καταβολές, αφού ο παππούς της Miguel Petsalis γεννήθηκε στην Κρήτη απ’ όπου μετανάστευσε σε μικρή ηλικία στην Αργεντινή. Από πολύ μικρή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική και έως την ηλικία των 9 ετών ήδη συμμετείχε σε παιδικές χορωδίες με παγκόσμια παρουσία, όπως η χορωδία Infanto–Juvenil de La Ciudad de Colon. Ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την παραδοσιακή μουσική της πατρίδας της και σε ηλικία 18 ετών ήδη τραγουδούσε ως σολίστ επαγγελματικά τα παραδοσιακά tangos και milongas και τη λαϊκή μουσική της Αργεντινής (Zamba, Chacarera, Chamarrita, Chamarra, Chamame, Estilos, κλπ.) συνδυάζοντας τη χροιά της alto με το ιδιαίτερο λαϊκό αργεντίνικο ιδίωμα. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς των ειδών αυτών όπως οι Roman Vergagni, Pablo Alessia, Juan Pablo Torelli, Jorge Giuliano, Joaquin Althabe, Rodrigo Mercado, Hernan Genovese, Marisa Vazquez, Juan Angel Martinez, ενώ παράλληλα στην Ελλάδα έχει ήδη συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη σε συναυλία αφιερωμένη στον Astor Piazzolla, αλλά και με τον Μάριο Στρόφαλη, τη Λία Βίσση, το Quinteto “Tangarto”, τους Gomez Trio κ.α. Αυτή την περίοδο συμμετέχει ως μόνιμο μέλος της διεθνούς παραγωγής
“Acuarela de Tango”, ενός μιούζικαλ στο οποίο συμμετέχει ως κεντρική τραγουδίστρια, αλλά και ως ηθοποιός και χορεύτρια. Με τον διακεκριμένο κιθαρίστα/συνθέτη Μιχάλη Σουρβίνο συνεργάζονται ως duo έχοντας παρουσιάσει τη δουλειά τους τόσο στην Αθήνα όσο και σε περιοδεία ανά την Ελλάδα.
Από το 2012 συνέχισε τις εμφανίσεις της με την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (ΕΡΤ) σε ζωντανές συναυλίες με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού (Θέατρο Μπάντμιντον, Θέατρο Σάρας Μαρκόπουλο κ.α.) καθώς επίσης και με το Τρίτο Πρόγραμμα σε επανειλημμένες εκπομπές, ηχογραφήσεις και ζωντανές μεταδόσεις σε εκπομπές παραγωγών όπως στο πρόγραμμα του συνθέτη Χρήστου Παπαγεωργίου.

Λίγα λόγια για τους Dupla
Ο Herman Mayr και ο Roman Gomez είναι δύο σπουδαίοι μουσικοί της ακουστικής μουσικής σκηνής. Μετά από πολύχρονη συνεργασία με διαφορετικούς μουσικούς, αποφάσισαν να σχηματίσουν ένα ντουέτο με τη δική τους προσωπική κατεύθυνση. Ταυτόχρονα ο Roman ήθελε να φέρει πίσω τον παλιό ήχο της κιθάρας Tango σε σύνολο και κάπως έτσι γεννήθηκαν οι Dupla. Το ρεπερτόριο του ντουέτου διαθέτει το κλασικό ύφος όλων των εποχών, όπως επίσης συνθέσεις και ενορχηστρώσεις του Roman.

Εισόδος

8 ευρώ (με sangria)

Για φοιτητές και ανέργους: 5 ευρώ (με sangria)

Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 210-8000009 & 6977773875

Online κράτηση:ΕΔΩ 
Facebook event: Event




Πόλις
Κέντρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης
Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 69Β
141 21 Ηράκλειο Αττικής
2108000009 - 2102770181 
politismos@polis.edu.gr 
education@polis.edu.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.