Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

EUROVISION 2017: Γνωρίστε τη Demy!

Η αγάπη που έχει για την μουσική φάνηκε ήδη από πολύ νωρίς αφού ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο στα 5 της χρόνια ,πριν ακόμα ξεκινήσει το σχολείο.
Παράλληλα, γράφτηκε στην χορωδία του ωδείου και επίσης, παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας και αρμονίας, ενώ σήμερα συνεχίζει να παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και πιάνου. Τελειώνοντας το σχολείο, η κατά κόσμον Δήμητρα Παπαδέα, πέρασε στη Νομική Αθηνών όπου και φοιτά ακόμα. Έχοντας ακούσματα από πολλά είδη μουσικής, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει την jazz, την soul, το  rock n roll και την r’n’b, επιδιώκει να πειραματίζεται σε κάθε της τραγούδι και ερμηνεία και δύσκολα εντάσσει τον εαυτό της σε ένα είδος μουσικής.


Η συνέχεια οδήγησε την Demy στην Panik Records όπου με το Breakthrough single ‘Μια ζωγραφιά (Ο Κόσμος μας)’ γνώρισε τεράστια επιτυχία με πάνω από 10.000.000 Youtube views και παραμονή στη κορυφή του airplay chart για μήνες!
 
To 2011, η Demy μας παρουσίασε το 2012 version του «Μόνο Μπροστά».Τους στίχους έγραψε ο OGE και η Romy Papadea, ενώ την παραγωγή του τραγουδιού επιμελήθηκε η ομάδα παραγωγών Lemonplay. Το «Μόνο Μπροστά» ανέβηκε στην Νο1 θέση του national airplay chart, στο ελληνικό ρεπερτόριο και συνεχίζει να είναι στο top 5 μεταξύ διεθνών καλλιτεχνών!.

Επόμενη της συμμετοχή, είναι στο τραγούδι Fallin’ των κορυφαίων Ελλήνων djs και μουσικών παραγωγών, Playmen. Με τη γλυκιά και τόσο χαρακτηριστική, πλέον, χροιά της φωνής της, δίνει το δικό της μελωδικό χαρακτήρα σε ένα τόσο δυνατό dance hit, φτάνοντας ακόμα μια φορά στην κορυφή των chart!
 

Το “Fallin” κυκλοφόρησε παγκόσμια από τη διεθνούς φήμης δισκογραφική εταιρεία Ultra  και στην Αν. Ευρώπη από την αντίστοιχα δυναμικά ανερχόμενη Broma16 όπου και εκεί κατέκτησε το Νο1 στα charts! Την άνοιξη του 2012 τους περίμεναν πάνω από 50.000 fans στο Europa Plus Festival στη Ρωσία για να τους αποθεώσουν σε μια live εμφάνιση μετά από την τεράστια αυτή ραδιοφωνική επιτυχία.
Η κυκλοφορία του πρώτου της cd single με τις δύο μεγάλες επιτυχίες «Μια Ζωγραφιά (Ο Κόσμος  μας)» και «Μόνο Μπροστά» και το νέο ακυκλοφόρητο τραγούδι με τίτλο «Κράτησε με», έγινε σε μία μόλις εβδομάδα χρυσό σε πωλήσεις!
Το καλοκαιρινό της single «Πόσες Χιλιάδες Καλοκαίρια» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ελληνικής παραγωγής μένοντας κολλημένο στο Νο1 του official airplay chart του Media Inspector για πάνω από 10 εβδομάδες χαρίζοντας στη Demy μια ακόμη πρωτιά!
Ένα τραγούδι με δυο σημαντικές υπογραφές. Ο Δημήτρης Κοντόπουλος (σύνθεση και παραγωγή) και ο Νίκος Μωραϊτης (στίχοι), δύο από τους πιο καταξιωμένους δημιουργούς στην Ελλάδα, χάρισαν στην καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη της χρονιάς ένα τραγούδι μαγικό.
 

Η Demy κέρδισε στο διαγωνισμό «Γυναίκες της Χρονιάς» για το 2011 στην κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενη της Χρονιάς και σχεδόν μονοπώλησε τις υποψηφιότητες σε 6 κατηγορίες στα Mad Video Music Awards 2012, και κέρδισε το πολύ σημαντικό βραβείου της Πρωτοεμφανιζόμενης Καλλιτέχνιδας, το hip hop/urban και το ντουέτο/συνεργασία με το Μηδενιστή και το τραγούδι «Μια Ζωγραφιά (Ο Κόσμος Μας)»!
Η Demy, συνεχίζεται και το 2013 και πλέον τιμά άξια τον τίτλο του μουσικού φαινόμενου, εφόσον κάθε της κυκλοφορία φτάνει την κορυφή. Η συναισθηματική μπαλάντα «Κι Αν Προσπαθώ» αγκαλιάζεται εξίσου με κάθε προηγούμενη κυκλοφορία της.
 

Ενώ το καλοκαίρι του 2013 κλείνει επεισοδιακά με το hit single “The Sun” που κυκλοφορεί με την υπογραφή του χρυσού παραγωγού Alex Leon Ένα ultimate καλοκαιρινό single που φτάνει το Νο1 των chart και μένει εκεί για μήνες, χαρίζοντας της άλλη μια μουσική καταξίωση.
 

Το Σεπτέμβριο του 2013 επιστρέφει στα charts με ένα ορμητικά συναισθηματικό τραγούδι γεμίζοντας μας με την μοναδική της ενέργεια! «Μένω» είναι το επόμενο single της Demy, που εμπεριέχεται στο πλατινένιο της δίσκο #1, μια δυναμική μελωδία του Δημήτρη Κοντόπουλου, σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη!
H Demy, μετρά διακρίσεις, όπως η κατάκτηση 4 βραβείων στα Mad Video Music Awards, συνεργασίες ορόσημα όπως με το Σάκη Ρουβά και την Άννα Βίσση, τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο θρυλικό μιούσικαλ Fame , και μία πλατινένια απονομή για τον πρώτο της δίσκο «#1» από την Panik Records.
Ο Ιανουάριος του 2014 βρίσκει την Demy με μια ακόμη πολύ επιτυχημένη συνεργασία με τους Playmen για το κομμάτι “Nothing Better” .
Τον Απρίλιο του 2014 η Demy κατέχει άλλον έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτό της ντίβας στο μουσικο-θεατρικό show “Priscilla”, με μια ερμηνεία αποκάλυψη, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές!
Το 2014 με το Hit Single  «Όσο ο κόσμος θα έχει εσένα», , κατακτά την Νο1 θέση στα Ελληνικά airplay charts σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και παραμένει στην κορυφαία θέση για πολλές εβδομάδες! Το 2014  θριαμβευτική χρονία, έκλεισε με την παρουσία της Demy ως music coach στο μουσικό talent show για παιδιά –The Music School, την κυκλοφορία του πολύ-αναμενόμενου 2ου album της Ρόδινο Όνειρο.
Το καλοκαίρι του 2015, κατακτά δύο βραβεία στα Mad Video Music Awards 2015, Καλύτερο Ντουέτο – Όσο ο κόσμος θα έχει εσένα, Best Female Modern και εκπλήσει το κοινό και τους κρητικούς με την εντυπωσιακή ερμηνεία της στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μαρίας Φον Τράπ στο musical «Μελωδία της Ευτυχίας». Το musical περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα, με τις περισσότερες παραστάσεις να είναι sold–out.
To 2015 -2016 πρωταγωνιστεί στο Μusical ‘ Adams Family’
Το 2016- 2017 πρωταγωνιστεί στο Musical ‘ Mama Mia’ by ABBA.


ΠΗΓΗ: eurovision.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.