Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ελεωνόρα Ζουγανέλη


Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη (1η Φεβρουαρίου 1983) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια. Είναι κόρη του Γιάννη Ζουγανέλη και της Ισιδώρας Σιδέρη.
Από πολύ μικρή συμμετείχε σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις αλλά και σαν τραγουδίστρια σε δισκογραφικές δουλειές με παιδικά τραγούδια. Το πρώτο της επαγγελματικό βήμα στο χώρο του τραγουδιού ήταν η συμμετοχή της στη 2η ακρόαση νέων καλλιτεχνών της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου και ήταν μία από τους έξι ερμηνευτές από τους 350 που προκρίθηκαν και συμμετείχαν και στο album της 2ης ακρόασης. 

Οι ζωντανές της εμφανίσεις ξεκίνησαν με τον Γιώργο Νταλάρα. Έχει συνεργαστεί με τους: Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Κούτρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Τσακνή, Φίλιππο Πλιάτσικα, Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, Μιχάλη Χατζηγιάννη, ONIRAMA, IMAM BAILDI, Κωστή Μαραβέγια, Πάνο Μουζουράκη, Νατάσσα Μποφίλιου, Κώστα Λειβαδά, Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρη Μητροπάνο, Μανώλη Λιδάκη, Μπάμπη Στόκα, Θανάση Αλευρά, Ησαΐα Ματιάμπα καθώς και τη Dulce Pontes στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Το 2008-2009 κυκλοφόρησε ο πρώτος της πλατινένιος δίσκος με τίτλο «ΕΛΑ» που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα τραγούδια "Ελα", "Κόψε και μοίρασε" και "Μικρά Βεγγαλικά". Στον εν λόγω δίσκο συνεργάστηκε με τους: Φίλιππος Πλιάτσικα, Αντώνης Μιτζέλο, Νίκο Μωραΐτη, Λίνα Δημοπούλου, Sunny Μπαλτζή, Σταύρο Λογαρίδη κ.ά.
Ο δεύτερος χρυσός δίσκος της κυκλοφόρησε το 2010 με τίτλο «ΕΞΟΔΟΣ 2» με συνεργασίες όπως: Λάκης Παπαδόπουλος, Sunny Μπαλτζή, Νίκος Αντύπας, Νίκος Μωραΐτης, Τρύφων Κουτσουρέλης, Όλγα Βλαχοπούλου, Βασίλης Γαβριηλίδης, Δημήτρης Φάκος και Βασίλης Μπαμπούνης. Συμπεριλαμβάνονται τα κομμάτια "Αττική Οδός", "Η αγάπη αργεί", "Δεύτερη φορά".


Η συναυλία της στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη με τους Νατάσα Μποφίλιου, Κωστή Μαραβέγια, Πάνο Μουζουράκη, IMAM BAILDI και Κώστα Λειβαδά ηχογραφήθηκε και τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε με τίτλο “ΕΙΠΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ…”. Το διπλό cd αυτό περιέχει περισσότερα από 30 τραγούδια. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το τραγούδι “ΤΑ ΛΕΜΕ”, τη διασκευή της ιταλικής επιτυχίας “ΒΑSTARDO” σε ελληνικούς στίχους της Σάννυς Μπαλτζή.
Το Δεκέμβριο 2013 κυκλοφόρησε τον τρίτο προσωπικό της δίσκο "ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ", από τον οποίο ξεχώρισαν το ομότιτλο τραγούδι, καθώς και τα "Μονάχα Εγώ" και "Η Επιμονή σου" και πραγματοποιεί ακόμα μία σειρά απόλυτα επιτυχημένων εμφανίσεων στο ΑΝΟΔΟΣ LIVE STAGE.
Τον Μάρτιο του 2014, συμμετέχει στη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο  «Η ποίηση στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη».
Αρχές Δεκεμβρίου του 2015 κυκλοφόρησε το 6ο δισκογραφικό της βήμα με τίτλο «Μ’ αγαπούσες κι άνθιζε», σε μουσική του Μίνου Μάτσα και στίχους της Ελένης Φωτάκη και του Μίνου Μάτσα σε τρία τραγούδια. Μια εξαιρετική δουλειά γεμάτη σεβασμό και αγάπη για το καλό ελληνικό τραγούδι.  
Συμμετείχε επίσης στην τιμητική βραδιά που οργανώθηκε προς τιμήν του Andrea Bocelli και στην τελετή έναρξης των πανευρωπαϊκών αγώνων Special Olympics στο ΟΑΚΑ. Τον Ιούλιο του 2011 συμμετείχε στην Τελετή Λήξης των 13ων Αγώνων Special Olympics στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου έκλεισε τη βραδιά.


Το 2015 ενσάρκωσε την Γαλλίδα τραγουδίστρια Edith Piaf σε ένα μιούζικαλ που ανέβηκε στη Σκηνή Κοτοπούλη Rex στο Εθνικό Θέατρο. Επρόκειτο για ένα μιούζικαλ με 30 ρόλους, δεκάδες τραγούδια και ζωντανή ορχήστρα, το οποίο έφερε το κοινό πιο κοντά σε τραγούδια-σταθμούς που η ίδια η Piaf άφησε παρακαταθήκη στο μουσικό στερέωμα του 20ου αιώνα. Συμμετείχαν επίσης οι: Δημήτρης Αλεξανδρής, Μαρίνα Ασλάνογλου, Κατερίνα Δημάδη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νίκος Μαγδαληνός, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Τάσος Πυργιέρης, Δήμητρα Σιγάλα, Χρήστος Στέργιογλου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Αντώνης Χαντζής.
Το 2017 συμμετέχει στον κινηματογράφο, στην νέα ταινία του Αλέξη Καρδάρα με τίτλο "Φαντασία". Πρόκειται για μια αισθηματική-μουσική ταινία με άξονα την πολυτάραχη ζωή μιας λαϊκής τραγουδίστριας.

Σημαντικές όμως είναι και οι βραβεύσεις που έχουν απονεμηθεί στην αγαπημένη του ελληνικού κοινού τραγουδίστρια! Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Life & Style γυναίκα της χρονιάς για το 2009, στην κατηγορία πρωτοεμφανιζόμενη που διέπρεψε στον χώρο της τη χρονιά που πέρασε. Κέρδισε βραβείο καλύτερου βιντεοκλίπ στην κατηγορία έντεχνο στον διαγωνισμό Mad Video Music Awards 2010. Επιπλέον, της έχει απονεμηθεί πλατινένιος και χρυσός δίσκος για τον δίσκο «Έλα» και «Έξοδος 2» αντίστοιχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.