Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Η Κυρία της Νύχτας Του Γιάννη Μαρή στο Θέατρο Κιβωτός!Η ομάδα «naan» και οι Θεατρικές Σκηνές παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή, «Η κυρία της νύχτας» στο Θέατρο Κιβωτός!

Το έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε από την ομάδα το καλοκαίρι του 2016 για 25 μόνο παραστάσεις, σε μια παραδοσιακή αυλή στο Γκάζι, βρήκε θερμή ανταπόκριση από το κοινό.
Αυτός είναι και ο λόγος που η ομάδα με την στήριξη των Θεατρικών Σκηνών, αποφάσισε να επαναλάβει το εγχείρημα μεταμορφώνοντας το Θέατρο Κιβωτός, σε σκοτεινό film noir theater και διατηρώντας όλα τα γοητευτικά στοιχεία της εποχής του '50 καθώς και την μυθιστορηματική σαγήνη του συγγραφέα Γιάννη Μαρή.


Το μυθιστόρημα «Η κυρία της νύχτας» δημοσιεύτηκε το 1955 στην εφημερίδα «Ακρόπολις» σε συνέχειες και χαρακτηρίστηκε ως αισθηματικό θρίλερ. 
Η ηρωίδα, μια μοιραία γυναίκα της δεκαετίας του '50 με το όνομα Λιάνα Περέζ, εμφανίζεται από το πουθενά αναστατώνοντας, την κοσμική κοινωνία της Αθήνας. Σαν ένας σκοτεινός άγγελος από την κόλαση, όπως ήταν και ο δεύτερος τίτλος του μυθιστορήματος, προκαλεί τον έρωτα, τον θάνατο και την καταστροφή ψιθυρίζοντας το μοιραίο και σκοτεινό μυστικό της στα θύματά της.

Τη θεατρική μεταφορά του έργου και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Φρόσω Λύτρα και τη σκηνογραφία ο Μανώλης Παντελιδάκης. Την πρωτότυπη μουσική οι Μιχάλης Νιβολιανίτης και ο Αλέξανδρος Χρηστάρας, τον σχεδιασμό κοστουμιών ο Νίκος Χαρλαύτης, τη φωτογραφία και το μακιγιάζ ο Αχιλλέας Χαρίτος, τη χορογραφία ο Αλέξης Φουσέκης και τον σχεδιασμό των φώτων ο Σάκης Μπιρμπίλης.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Λίνα Σακκά, Όθωνας Μεταξάς, Δημήτρης Γεωργαλάς, Στάθης Ματζώρος, Φανή Γέμπτου, Αγησίλαος Αλεξίου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Αλέξης Φουσέκης.

Και ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΗΓΑΣ

Τραγουδάνε: Η Φανή Γέμτου και ο Όθωνας Μεταξάς
Χορεύουνε: Ο Αλέξης Φουσέκης και Αναστασία Κελέση


Παραγωγή: Θεατρικές Σκηνές - Ομάδα Naan

Διάρκεια 80' λεπτά

Θέατρο Κιβωτός
Πειραιώς 115, Αθήνα
Τηλ. Κρατήσεων: 2103427426

Πρεμιέρα: Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, 21:00, Κυριακή 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 
Γενική είσοδος: 18 ευρώ, Μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, άνω των 65): 12 ευρώ
Ανέργων: 10 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.