Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Είδαμε «Μία στάση πριν» του Βασίλη Ρίσβα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μάριζα στην Αθηναΐδα



...στο σταθμό του μετρό, πρωινή ώρα, ώρα αιχμής και όμως όλα έρημα γύρω. Μόνο δύο άτομα, μια ώριμη καθώς πρέπει γυναίκα και ένας νεαρός άντρας. Εκείνος ανερχόμενος καριερίστας χαμένος στο άγχος των φιλοδοξιών του. Εκείνη μια πλούσια, όμορφη κυρία που έχει ζήσει τη ζωή της και δεν την ενδιαφέρει που θα την οδηγήσει το αύριο.
Η συνάντησή τους απρόσμενη και τυχαία ή μήπως όχι; Πολλά κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια από τους δύο πρωταγωνιστές. Και όσο η ώρα περνάει και δεν εμφανίζεται κανένας συρμός έρχονται ακόμη πιο κοντά και αποκαλύπτουν κρυφά τους πάθη, εξομολογούνται γεγονότα από τη ζωή τους τόσο διαφορετικά που όμως τελικά τους φέρνουν και τόσο κοντά!
Δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι, δύο τελείως αντίθετοι χαρακτήρες και ένα τρένο που έχουν χάσει οριστικά και δεν θα έρθει ποτέ. Μήπως η ζωή τους πέρασε και δεν την έζησαν όπως θα ήθελαν; Θα μπορέσουν να ξεφύγουν και να απαλλαχτούν από τα πάθη τους ή όχι;
Στον Πολυχώρο Αθηναΐς στον Βοτανικό, οι δύο πρωταγωνιστές, η Ηρώ Μουκίου και ο Θοδωρής Αντωνιάδης κλέβουν την παράσταση σε ένα απόλυτα ευρηματικό σενάριο, βγαλμένο από τη ζωή, που σε κρατάει σε αγωνία από το πρώτο μέχρι και τα τελευταία λεπτά της παράστασης, οπότε και αποκαλύπτονται όλα. Ο συγγραφέας Βασίλης Ρίσβας δημιουργεί μια ατμόσφαιρα φόβου και αγωνίας, ενώ η ενδιαφέρουσα πλοκή ενορχηστρώνεται με συνέπεια από τον ταλαντούχο σκηνοθέτη Δημήτρη Μάριζα. Το σκηνικό λιτό, ενδιαφέρουσα η μουσική συνοδεύει απόλυτα τη ροή της εξέλιξης του έργου.
Στην παράσταση θίγονται θέματα για τα οποία όλοι έχουμε προβληματιστεί, για κάποια εκ των οποίων έχουμε πάρει απαντήσεις και για κάποια όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στα 70 λεπτά της θα δείτε πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής σας να περνάνε μπροστά από τα μάτια σας!
Μην την χάσετε με τίποτε, πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της!

Λιναρίτης Γιώργος, Art Magazino


«ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ» του ΒΑΣΙΛΗ ΡΙΣΒΑ

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ.

Ένας άντρας και μια γυναίκα με εντελώς διαφορετικές καταβολές, παγιδεύονται ολομόναχοι σε ένα σταθμό Μετρό. Έρχονται αντιμέτωποι με τις φοβίες, τις νευρώσεις και τα αναπάντητα ερωτήματα για τη ζωή και το θάνατο. Οι συνθήκες ασφυξίας που βιώνουν μπορούν να αλλάξουν την οπτική τους για όλα αυτά που θεωρούνται δεδομένα. Η συγκίνηση διαδέχεται το χιούμορ καθώς η συναισθηματική φόρτιση γίνεται κλοιός που σφίγγει. Οι καταστάσεις που ακολουθούν μπορεί να είναι κωμικοτραγικές, θα αλλάξουν όμως για τα καλά την ζωή τους!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μάριζας
Σκηνικά: Παύλος Πετρίτσης
Κοστούμια: Κώστας Κουβάτσος
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Φωτισμοί: Νίκος Κουλοχέρης
Φωτογραφίες: Νίκος Ζαχαριουδάκης
Σχεδιασμός εικαστικού υλικού επικοινωνίας: Κατερίνα Γιαννάκου
Παίζουν : Ηρώ Μουκίου, Θοδωρής Αντωνιάδης

Παραστάσεις: Από 19 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 8μμ.
Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλλειμα.
Εισιτήρια: 10 ευρώ , 5 ευρώ άνεργοι, φοιτητές.

Αθηναΐς - Μουσική Θεατρική Σκηνή
Καστοριάς 34-36 & Ιερά Οδός,Βοτανικός
Τηλ.: 2103480080, 2103480000


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.