Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Έρχεται 2 Φεβρουαρίου το "Gold" με τον Μάθιου Μακόναχι... "αγνώριστο" χρυσοθήρα στην Ινδονησία!



Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το «Gold» είναι μια συναρπαστική περιπέτεια από τον ταλαντούχο σκηνοθέτη και σεναριογράφο, τον 51χρονο Stephen Gaghan. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενσαρκώνει ο βραβευμένος με Όσκαρ και για μια ακόμα φορά μεταμορφωμένος και αγνώριστος εδώ Matthew McConaughey, ενώ στο πλάι του εμφανίζεται η Bryce Dallas Howard και ο Édgar Ramírez.


Εκτός από τις εξαιρετικές της ερμηνείες και τις αναπάντεχες ανατροπές της, η ταινία ξεχωρίζει για την ανθρώπινη ιστορία της που πραγματεύεται τη φιλοδοξία, την εμπιστοσύνη, τη μέθη της επιτυχίας, την αλλοτρίωση από τον πλούτο, αλλά και την αγάπη, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Feelgood.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το «Gold». Παίζουν επίσης οι Corey Stoll, Toby Kebbell, Craig T. Nelson, Stacy Keach και ο Bruce Greenwood.
Βασίζεται σε μία ιστορία του 1993 που εξελίχθηκε σε μίνι σκάνδαλο και αφορούσε σε μαζική εξόρυξη χρυσού στη ζούγκλα της Ινδονησίας. Τα γυρίσματα έγιναν σε Νέα Υόρκη, New Mexico και Ταϊλάνδη.

Σύνοψη:

Εμπνευσμένο από το σκάνδαλο της Bre-X Minerals Corporation που ξέσπασε το 1993, όταν η εταιρία δήλωσε πως έχει ανακαλύψει ένα τεράστιο κοίτασμα χρυσού στην Ινδονησία, το Gold παρακολουθεί την περιπέτεια του χρυσοθήρα David Walsh (Mathew McConaughey) και του γεωλόγου Michael Acosta (Édgar Ramírez) στην ινδονησιακή ζούγκλα καθώς αναζητούν τον θησαυρό που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Διάρκεια: 121 λεπτά.

Το χρονολόγιο ενός σκηνοθέτη

Το Gold έχει αντλήσει την έμπνευση του από πραγματικά περιστατικά. Είναι το επικό παραμύθι για κάποιον που έχει ένα αμερικάνικο όνειρο και κάνει τα πάντα για να το διατηρήσει ζωντανό. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Matthew McConaughey πρωταγωνιστεί ως Kenny Wells. Ένας άντρας που εργάστηκε στη βιομηχανία εξόρυξης, όπως και ο πατέρας του, που δεν φοβάται τα βουνά ή τον πλούτο που μπορεί να κρύβει το έδαφος. Όμως σε αυτή τη βιομηχανία, μια ζαριά μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στα αμύθητα πλούτη και την απόλυτη αποτυχία.

Ο Kenny ενσαρκώνει το επιχειρηματικό πνεύμα της Αμερικής, ίσως γιατί το καλύτερο κομμάτι μας είναι αυτή η ακλόνητη πεποίθηση που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια. Ο Kenny πουλάει όλα του τα αποκτήματα και φεύγει για την άκρη του κόσμου, προς την Ινδονησία, για να βρει τον χρυσό που είναι πεπεισμένος ότι υπάρχει στις πιο σκοτεινές, βαθιές ζούγκλες του πλανήτη, στη Βόρνεο.
Συνοδοιπόρος του ο Mice Acosta (τον υποδύεται ο Edgar Ramirez). Μαζί θα παλέψουν με τη φύση, το οικονομικό κατεστημένο της Νέας Υόρκης, τις συνωμοσίες πίσω από τις συνωμοσίες, αλλά το κυριότερο, θα δοκιμάσουν την πίστη στον ίδιο τους τον εαυτό.

Όταν κάνουν τη μεγαλύτερη ανακάλυψη κοιτασμάτων χρυσού στην ιστορία, συνειδητοποιούν ότι αυτό το όνειρο είναι μόνο η αρχή της περιπέτειας. Πολύ σύντομα ο Kenny θα βρεθεί αντιμέτωπος με διεφθαρμένους πολιτικούς, διπρόσωπους τραπεζίτες, ύπουλους κυβερνητικούς πληροφοριοδότες, όλους τους κλασικούς παίχτες που περικυκλώνουν τα πλούσια κοιτάσματα και που όλοι θέλουν να τα κλέψουν απ’ αυτόν.
Ο Kenny είναι αυτός ο ανθρωπάκος που μπορεί να χάσει αυτό που αγαπάει. Κυρίως είναι ο άνθρωπος με πραγματικούς φίλους, αληθινή αγάπη, που πιστεύει ότι το να μετράς στην Αμερική, σημαίνει ότι τα έχεις καταφέρει. Όπως ξέρουμε όλοι, αυτό το συγκεκριμένο ελάττωμα έχει κατατροπώσει ακόμα και γίγαντες.
Η ιστορία ενός ονειροπόλου, ένα προειδοποιητικό παραμύθι, το Gold, με τον τρόπο της κλασικής περιπετειώδους αφήγησης, εκθέτει την αληθινή φύση των ανθρώπων. Είτε δουλεύουν σε ένα μπαρ στο Ρένο ή στους πύργους της Wall Street, η επιδίωξη του χρυσού κάνει όλους τους ανθρώπους να υποκύψουν στα πιο χαμηλά τους ένστικτα.
Ο Matthew McConaughey αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι είναι ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς εν ζωή, μεταμορφώθηκε ολικά, με μια φαλάκρα και άθλια οδοντοστοιχία, βάζοντας κιλά, πίνοντας μπύρες, τρώγοντας burgers και καταπίνοντας milkshakes, για να ζωντανέψει αυτόν τον αυθεντικό Αμερικάνο, τον Kenny Wells. Το κυνήγι του ονείρου τελικά είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός από όλους.

Η ταινία κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2017!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.